Verslagen Visseizoen

2018/2019

 

30 september 2018,

 

Eerste visdag reserve vissen

Zoals gewoonlijk zijn de eerste drie visdagen van het nieuwe seizoen gereserveerd voor het vangen van de reserve vissen.  Hiermee wordt voorkomen dat wanneer een visser een dag niet aanwezig kan zijn hij niet onmiddellijk is uitgeschakeld in de strijd om het clubkampioenschap.

Op weg naar Vlissingen bleek dat Rijkswaterstaat er nog steeds niet in was geslaagd om de weg naar Vlissingen helemaal gereed voor gebruik te maken. Dus voor het tweede jaar de omleiding in. Grote verschil met vorig jaar dat we nu richting Vlissingen moesten “ommen”.

Vlot na aankomst in de haven voer de Theo met de MS Theo naar de aanlegplaats en stapten de vissers met hun “barang” (Maleis voor de spullen die je meeneemt) via een ladder aan boord. Sommigen pakten al snel hun spullen uit om na de koffie bij aankomst op de vis stek onmiddellijk de eerste lijnen uit te gooien. Anderen konden de koffiegeur niet weerstaan en togen,  onmiddellijk na het wegzetten van de spullen, op die zalige reuk af.

Aangekomen nabij de kust van West - Zeeuws Vlaanderen werden de onderlijnen voorzien van werp- en ankerlood met alle macht zo ver mogelijk van de boot af geworpen en verankert in de bodem. Al snel de eerste aanbeet.

Om 9.05 is Jac de eerste met vis een wijting gevolgd door nog een weer een wijting. Overal op de boot worden nu vissen gevangen; kleine schar wijting zeebaarsjes en botten. Door de felle stroming en kilo’s apenhaar en zeesla worden de lijnen soms vakkundig omgetoverd tot de meest prachtige breiwerkjes , wat sommige doet besluiten om voorlopig even niet of maar met 1 hengel door te vissen.

Om half 11 wordt de stroming wat minder en begint de vis wat actiever te worden. Gerard vd Stroom pakt zo een prachtige zeebaars nog niet aan de maat , maar wel dik en wat later blijkt met 38 cm de grootste vis van de dag. Een van de nieuwe leden, Ton vd Kruft, pakt een tong waarvan hij er over heel de dag 6 zal vangen. Christ pakt een tong van 36 cm en om 12 uur zijn er ongeveer 10 op heel de boot.

Uiteindelijk heeft iedereen om 15 uur zijn eerste vis van dit nieuwe seizoen laten meten. Sommigen hebben slechts 1 vis en de uitschieters zoals Jac Moelands 8 stuks, wat voor deze tijd van het jaar niet verkeerd is, maar toch nog niet wat we eigenlijk willen.

Hopelijk is de watertemperatuur over 3 weken wat gezakt en laat de winter vis zich massaal zien. Tot de volgende wedstrijd met hopelijk alle 21 leden aanwezig. Wat een weelde, zoveel leden!

 

                             Groetjes Rene en Christ.


 

21 oktober 2018,

 

Tweede visdag reserve vissen

 

Om 5 uur gaat de wekker, de badkamer in en dan naar beneden het weerbericht bekijken voor Vlissingen. 16 graden, weinig wind en zon...das niet verkeerd! Visspullen en voor 16 man aas in de auto en dan op naar Breda, eerst Roman ophalen en dan door naar René. Na wat passen en meten past het er allemaal weer in dus op weg naar Vlissingen. Op de parkeerplaats om 5 voor 7 is het al behoorlijk druk dus iedereen heeft er weer veel zin in om te vissen vandaag.

Terwijl Theo de MS.THEO vakkundig de sluis in vaart, zit ik al beneden om met iedereen af te rekenen en van aas te voorzien. Snel nog een bakje koffie en dan kan ook ik mijn spullen in orde gaan maken boven aan dek. Om iets voor 9 uur komen we aan de Breskens kant van de Westerschelde aan om het anker te laten zakken.

Nog voor dat de ankerketting zich volledig heeft gestrekt heeft Roman zijn eerste vis al boven al snel gevolgd door René en Jac, dat belooft veel goeds voor vandaag! De eerste anderhalf uur wordt door iedereen aan boord vis gevangen. Kleine schar, wat grotere botten en wijting in verschillende formaten. Hier en daar wat kleine scholenbaarsjes en sliptongetjes en tongen zo groot als je bord. Ed Odinot, die we ‘s morgens met een paar man nog hadden moeten helpen om heelhuids aan boord te komen, pakte een prachtige tong van 38 cm, wat later de grootste vis van de dag zou zijn.

Zonder onze nieuwe leden uit Bergen op zoom en wat afzeggingen, maar met 2 opstappers was de boot toch weer aardig gevuld. Zeker toen de stroming er flink door begon te gieren was het af en toe flink lijnen ontwarren, maar met wat hulp van elkaar lukte dit aardig en anders was er altijd nog wel een schaar in de buurt. (Het koste mij weer eens 30 meter gevlochten draad).

Erwin was er vandaag bij om ons te voorzien van een natje en een droogje blijkbaar had Zara vandaag een dagje vrij. Om 1 uur viel de stroming weg en zo ook de eetlust van de vis beneden, maar die kwamen het laatste uur toch weer voorzichtig kijken of er nog wat te eten viel zodat er toch nog wat vis aan boord kwam.

Jac M. met 16 stuks voorop de boot en Roman achterop de boot met 19 stuks sprongen er wel wat boven uit, maar iedereen had vandaag vis en dat telt. Over de hele boot hadden we 100 tot 120 vissen aan boord, en dat is dan weer voor verbetering vatbaar voor dag 3 op de elfde van de elfde.

Tot dan en de groeten  CHRIST.

 

PS. Ik wil ons aller René bedanken voor zijn verslagen van de afgelopen +/_ 18 jaar. Omdat het voor hem allemaal wat moeilijker wordt de laatste tijd, heeft hij besloten om te stoppen met de verslagen en zal ik dit nu overnemen tot zich iemand geroepen voelt om dit verder voort te zetten. CHRIST

 


 

11 november 2018,

 

Derde visdag reserve vissen

Maandag 5/11 zon en bijna 20 graden en de vooruitzichten voor zondag windkracht 4 en wat neerslag.

 

Dinsdag 6/11 zon en het ene na het andere weer record sneuvelt hier in Nederland en dan zondag Vlissingen windkracht 5 en volle bak regen.

 

Woensdag 7/11 nog steeds zon maar temperatuur gaat nu toch naar normalere waarden. En dan zondag Vlissingen windkracht 5 met uitschieters naar 6 a 7 maar uit het zuiden, dus te doen.

 

Donderdag 8/11 ook hier wordt het al wat minder met af en toe een bui. De eerste reacties van wat vissers druppelen binnen met afzeggingen door het slechte weer wat voorspelt wordt. Toch maar even Theo bellen, maar die geeft aan met wind uit het zuiden is het te doen.

 

Vrijdag 9/11wind begint wat aan te trekken maar op wat vissites valt te lezen dat er nog wordt gevist, maar vandaag rond 6 uur bellen met Theo voor de laatste update. En das niet best, windkracht 6 voor zondag met mogelijk uitschieters naar 8 maar het ergste is nog dat de wind draait naar zuidwest en dat is zelfs voor Theo te gek, dus knoop doorgehakt en de boel afblazen. Met pijn in mijn hart maar met gezond verstand is dit het beste.

 

Pimmetje van Pro-fish gebeld dat de aasstekers warm binnen kunnen blijven en ook hij vind dit een goed besluit. Veiligheid voor alles. Dan maar over 3 weken met volle bak wijting en schar.

 

 Groetjes Christ


 

23 december 2018,

 

Vijfde visdag

Eindelijk na 9 weken gaat vandaag het vissen door! Vorige keer op het laatste moment de boel afgeblazen doordat de wind zaterdagavond draaide naar west en met 9 kilo aas in de koelkast is dat balen, zeker omdat dit onze club nu geld kost en we er niets aan hebben.

Ter verduidelijking westenwind en afgaand water in Vlissingen betekent golven en hoog ook, boven de anderhalve meter. Vandaag gaven de weersvoorspellingen ook zuidwest tot westen wind. Met een opkomend tij is dit voor de ms. Theo totaal geen probleem, golven van ongeveer 40cm.

Zaterdags nog even vervoer geregeld voor Roman die met Rick mee kon rijden zodat ik alleen René op hoefde te halen. Aan boord met 17 vissers. Nadat iedereen afrekend en Rick die deze morgen de lotto voor zijn rekening nam, konden we rond kwart voor negen beginnen op de Spijkerplaat.

Nog voor dat ik mijn hengels opgetuigd had, was het Roman Charko die de eerste vis eruit trok gevolgd door Henk van Houdt en Gerrit vd Akker.  Achter op de boot was het eerste doublet van Eddy v Dongen. Er zouden er nog vele volgen deze dag bij ongeveer iedereen aan boord.

Rond het middag uur begon het tij toch wat erg hard aan onze lijnen te trekken, zodat de meeste vissers zelf gingen eten of even met 1 hengel door viste. Om half 2 was de stroming weer wat afgenomen en kon er weer fanatiek door gevist worden door iedereen. Het resultaat was dat er op het einde van de dag zelfs vissers  waren die de 60 stuks of nog meer haalden. Niet allemaal waren ze even groot, maar genoeg maatse vis om een mooi maaltje vis mee naar huis te nemen.

Uitschieters vandaag qua aantallen zijn Eddy v Dongen, Roman en Sahied, maar ook zijn er vissers die de 20 stuks net niet haalden vandaag. Met een gemiddelde van ongeveer 40 vissen de man mogen we zeker niet klagen. Klagen deden we wel over die ene regenbui van half 9 ‘s morgens tot half 4 ‘s middags, maar je kan ook niet alles meehebben op zo'n visrijke dag.

Om 4 uur is iedereen weer netjes terug op de kade bij Vlissingen. Iedereen nog prettige feestdagen en een gelukkig en vooral een visrijk 2019 gewenst en tot 13 januari.

Gr. Christ.


 

20 januari 2019,

 

Zesde visdag

Donderdag 10 januari krijg ik telefoontje van schipper Theo met de mededeling dat de visdag van zondag de 13de!!!!!!afgelast moet worden i.v.m. storm. Gelukkig heeft hij zondag de 20ste nog een datum openstaan, meteen iedereen gebeld en s ‘avonds die datum alsnog vastgelegd. 

In de loop van deze week zien de weersomstandigheden voor zondag er steeds beter uit . Geen wind en zon, maar wel koud. Op de dag staan we met 16 leden en 5 opstappers om half 8 op de kade in Vlissingen. Nu met heel de bende nog heelhuids op je visplek op de boot zien te komen, die onder een hardnekkig laagje ijs gebukt gaat.

Benedendeks met iedereen afrekenen en tegen de tijd dat ik daar mee klaar was lag de ms Theo al voor anker, klaar voor de strijd. Nu snel mijn spullen uitpakken en in elkaar zetten, maar daar had Henk v h zijn eerste vis al te pakken een wijting gevolgd door Ton v/d Kruft. Voor mij dus rustig blijven en m’n eigen ding doen.

In de loop van de ochtend kwamen er regelmatig over heel de boot wijtingen en scharren boven. Na half 12 werd de stroming zo hard dat sommige vissers er voor kozen om dan maar zelf even te gaan eten, om op aanraden van de schipper na half 1 weer verder te gaan. Dit pakte goed uit zodat om 1 uur iedereen weer volop bezig was.

Na het keren van het tij kon ik zelf nog een aardig portie schar bij elkaar vangen. René wist zijn hengeltop in het water te gooien en weer op te vissen door met alleen de achterkant van zijn hengel met de molen voorzichtig binnen te draaien.

Eddy v D. speelde dj Edje over heel de boot en zijn kennissen, die als opstappers mee gingen, vingen deze dag de grootste vis, een wijting van 34cm. Bij de leden wist Sahied het hoogst te scoren met 33cm gevolgd door 2x 32cm en 3x 31cm en daarmee waren voor vandaag de punten weer verdeeld.

Als het weer geen al te winters karakter gaat krijgen gaan we over 2 weken al weer nog maar eens de kou trotseren met de bedoeling weer een visje of wat te vangen.

Dit was hem dan weer tot 3 februari en de groeten Christ.


 

3 februari 2019,

 

Zevende visdag

Na een enigszins slecht verlopen nachtrust ben ik toch op tijd wakker om spullen in te laden in een bevroren auto. Een rondje rond de auto eindigt met een verzwikte enkel, maar lijkt mee te vallen. Op naar Breda voor Roman en René en dan door naar Vlissingen waar we vandaag met 13 leden en 2 opstappers gaan vissen.

Benedendeks rekent iedereen snel af om meteen mijn spullen in orde brengen, zodat we achter de vis aan kunnen. Om 9.02 uur het eerste visje bij Jac Moelands een wijting gevolgd door Henk van Houdt met een scholenbaarsje. Achterop de boot laat Mart van Est zien hoe het moet en vangt de wijtingen en scharren met 2 en 3 tegelijk. Als ik op wil staan van mijn viskist, blijkt de tuimeling bij de auto toch zijn sporen te hebben na gelaten. Een enkel die niet meewerkt.

Op heel de boot komt regelmatig vis boven, niet groot en bij iedereen verschillend in aantal. Doordat er, eindelijk eens, niet veel wind staat en de zon goed zijn best doet, lijkt het wel voorjaar. Dat is voor februari niet verkeerd. Rond de middag zit ongeveer de helft van de vissers beneden om te eten of gewoon om even uit de ergste stroming weg te blijven.

Theo denkt er over om naar de spijkerplaat te gaan met goedkeuring van ons en het getijde mee is dit dan ook zo gebeurd. Ook hier blijft de vis aan boord komen, weliswaar iets kleiner van formaat maar wel leuke aantallen. Om 3 uur meten. Iedereen heeft vis, van 7 stuks tot wel 46 (door Mart) de man. De grootste vandaag Willem Weeterings met een wijting van 32 cm , gevolgd door Cees van Oers en Pascal Beusenberg met 31 cm.

Terug in de haven strompel ik naar de auto. Ik zit niet lekker in mijn vel, dat wordt huisartsenpost straks thuis. In wachtkamer niet lekker geworden en na te zijn nagekeken door arts blijk ik naast een kapotte enkel ook nog een longontsteking te hebben met een te hoge bloeddruk.(volgens mij wordt ook ik wat ouder). Misschien toch maar stoppen met roken dan?

Op 24 februari zijn we weer van de partij, hopelijk met iets meer mensen uit de ziekenboeg, toch Jan de Bom, Willem vd Linden en Ton vd Kruft.

Tot dan en de groeten CHRIST

 

PS. Inmiddels klein weekje verder, enkel gaat weer, longontsteking met medicatie onder controle en pillen voor de bloeddruk, dus het gaat gelukkig weer beter.


 

24 februari 2019,

 

Achtste visdag

 

Om 5 uur loopt de wekker af. Een kort nachtje na een feestje op zaterdagavond, maar voor een visdag niet erg. Met Jac Moelands afgesproken om 6 uur en René Vos om 10 over 6. Dus om 6.15 uur op weg naar Vlissingen met een lenteachtige weersvoorspelling van Weeronline.

Onderweg voor de 3de keer dit visjaar een wegomleiding van Rijkswaterstaat rond Bergen op Zoom, zodat straks als de zomer begint iedereen weer veilig richting zeeland kan rijden. Een kwartiertje later dan we gewend zijn, komen we aan in Vlissingen, waar het wel heel druk is op de kade. Al snel blijkt dat de andere grote groep vissers vandaag ook met een grote opstapboot vertrekt vanuit de haven.

Na dat we lijf en leden hebben geriskeerd met aan boord komen, doordat het water in de haven wel heel laag staat en dus de loopplank veranderde in een glijbaan met ijslaagje en al, snel naar binnen om af te rekenen met iedereen terwijl Theo richting spijkerplaat koerste.

Om 9 uur liggen we voor anker en komen al snel komen de eerste vis(jes) wijting van kindercrèche formaat aan boord. Voor februari qua aantallen niet eens zo verkeerd, maar er zitten er maar enkele van een maats formaat tussen en dan in het begin ook nog steeds bij dezelfde vissers. Dus dan ga je twijfelen ,heb ik wel de juiste onderlijn of haak grootte, maar na wat afkijken bij de andere blijkt dat het gewoon pech of geluk hebben is.

Om 11 uur wordt de stroming steeds sterker dus het sein om zelf wat te gaan eten. Om 12 uur gaat de stroming er uit en begint de boot te draaien en binnen 20 minuten liggen we andersom en komt langzaam de stroming en daarmee ook de vis terug. Iedereen heeft inmiddels vis en een rood hoofd van de zon die vandaag wel heel erg zijn best doet.

In het laatste kwartier komen er ineens wel maatse vissen aan boord, met een bot van 33 cm denkt onze enige opstapper van vandaag de pot voor de grootste vis in de wacht te slepen, maar als hij hem onthaakt valt zijn lood van het dek met als gevolg zijn haak in zijn vinger tot voorbij de weerhaak.(auw)! Zara gaat benedendeks voor dokter spelen en boven vangt Eddy een wijting van 34 cm. Dus dubbel pech voor opstapper Eric, een pijnlijke vinger en de pot voor de grootste vis die voor zijn neus wordt weggekaapt.

Vandaag met 15 man een kleine 300 vis(jes) gevangen, voor februari niet eens zo verkeerd. Nu hopen dat het weer zo doorzet en dat we 17 maart de eerste tongentjes te zien krijgen.

Iedereen een fijne carnaval en tot de volgende keer.

                                   Gr.Christ.


 

7 april 2019,

 

Negende visdag

 

Vanmorgen opgestaan met de gedachte dat het nu wel weer heel lang geleden was dat we zijn gaan vissen met ons clubje. Door het weer van deze winter missen we nu al 3 wedstrijden, een absoluut record in de clubhistorie. Rene was er vandaag niet bij en Roman ging met zijn neef mee richting Vlissingen, dus heb ik Jan de Bom opgehaald om zo samen richting Vlissingen te rijden.

Op de parkeerplaats stonden de eerste visser al te wachten en een kwartiertje later stonden er 19 mannen een beetje ongeduldig de haven in te staren om een glimp op te vangen van de ms. Theo. Toen Theo de boot had aangelegd kwam iedereen snel aan boord. Rap de spullen klaarzetten om dan beneden af te rekenen en een kopje koffie of iets sterkers te nuttigen.

Bij het verlaten van de sluis zag de Westerschelde er wel heel klein uit door de laaghangende mistbanken en een miezer regenbuitje, maar dit zou gelukkig maar eventjes aan houden en verdreven worden door de ZON. Om 9 uur had iedereen zijn onderlijnen in het water liggen en werd door Willem vd Linden de eerste vis naar boven gedraaid, een wijting. Er kwamen nu overal vissen op het dek, schar en wijting. 

Theo stelde voor om iets dieper te gaan vissen, maar bij het binnen draaien van de hengels pakte Pascal Beusenberg een mooie zeebaars van 40cm en hier en daar wat flinke botten en scharren, blijven liggen dus. Ook Willem Weeterings pakte een zeebaars en Roman Charko een schol(letje).

Nadat we op iets dieper water gingen liggen viel bij sommige de beet weg en bij anderen juist net iets meer vis. Willem vd linden had er vandaag duidelijk zin in na een periode van rugklachten leek het wel of hij die gemiste visdagen juist vandaag in een keer wilde inhalen.(diepvriezer leeg zeker).

Met een zonovergoten middag en gemiddeld 20 vissen de man mochten we vandaag zeker niet klagen, de eerste week april is wel eens slechter geweest. Met nog 2 wedstrijddagen te gaan is er nog niets beslist en blijft het spannend in onze competitie voor 2018/2019.

Nu op naar 28 april met misschien wel haai, paling, grove zeebaars en flinke tongen. Je moet toch een beetje blijven dromen, nietwaar?

Met een verbrande kop van de zon zeg ik tot de volgende keer.

 

                    Gr. Christ


 

28 april 2019,

 

Tiende visdag

 

Vanmorgen nog even weerbericht gekeken en toch maar de regenkleding mee. Aangekomen bij Jan in Breda zeg ik nog "geen regenkleding Jan. Nee hoor, zegt hij, dat enkele buitje…". In Vlissingen staat nog een stevige wind en die voelt niet prettig aan. Alle 14 vissers waaronder 1 vrouw aan boord en de sluis in.

Aangekomen op de spijkerplaat gaan de loodjes richting horizon en vrijwel direct heeft Roman beet. Een maatse zeebaars van 42cm. Dat is nog eens een begin. Mart trekt de eerste 2 wijtingen eruit waarvan er vandaag nog veel zullen volgen in allerlei afmetingen.

Ondertussen komt de ene na de andere regenbui over de ms. Theo en dat is vooral voor Jan niet prettig. Die verdwijnt dus al snel naar beneden bij de kachel. En ja wat gebeurd er dan.....slapen! Boven op de dek wat gemopper van Henk die ongeveer iedere ingooi 3 à 4 buren meeneemt met zijn draad.

Als de stroming er helemaal uit is op de Spijker, stelt Theo voor om naar de w10 te gaan, ietsjes dieper en wat meer stroming. Dus hengels op de kant en varen. Komen we om de hoek bij Vlissingen, staat er toch nog een flinke deining. Dan maar een putje opgezocht ter hoogte van de boulevard maar ver uit de kant(km).

Na het sein van Theo vliegen de beaasde lijnen weer het ruime sop in. Wat er eerder op de dag gebeurde, herhaalde zich weer, alleen nu bij Ed. Een mooie zeebaars van 43cm is toch wel heel mooi. Links en rechts worden nu regelmatig duo's en tripletten gevangen met een mengelmoes van schar en wijting. 

Aan het einde van de dag zitten we met 14 vissers over de 400 vissen, dus niet slecht. Oja Willem Weterings presteerde het vandaag om zijn 2de hengel in 2 visdagen doormidden te breken, met als opmerking "volgend seizoen toch maar iets nieuws aanschaffen". Terwijl deze mitchells toch nog vrij nieuw waren, maar dus duidelijk niet Westerschelde proof zijn.

Terug in de haven nog even afrekenen bij Theo en dan allemaal weer veilig naar huis. Ik hoop dat de laatste visdag iets warmer mag worden met misschien wat tong of haai.

Tot de volgende visdag 19 mei.

 

                 Groetjes Christ.


 

19 mei 2019,

 

Elfde visdag

 

Om even na 6 uur sta ik bij René op de stoep in Breda die, heel verstandig, zijn vispak jas bij zich heeft. De weersverwachting voor Vlissingen vandaag; mist miezerregen en oplopende wind van kracht 3 naar 5. Die combinatie van wind en regen is nooit prettig op open water.

Om iets na half 8 gaan we aan boord bij Theo met visspullen, 18 dozen bonbons en een doos bekers voor de prijsuitreiking ‘s middags. Om half 9 de onderlijnen te water en meteen komt de eerste vis bij Sahied boven, een schar, gevolgd door Roman en Jac .

Vandaag een wisselvallig visaanbod, een half uur overal vis, wijting schar bot zeebaars en dan weer een half uur bijna niets. Toch zijn er vissers bij die tijdens die dipjes toch blijven vangen en dan ook nog met 3 tegelijk, zoals Eddy, Cees en Ton.

Om 2 uur stopt voor ons het seizoen zodat Jac en ik de balans van dit seizoen op kunnen gaan maken benedendeks en dat is met regen en wind niet echt erg. Om half 3 is bijna iedereen gestopt, of is vis aan het schoonmaken zodat we kunnen beginnen met de prijsuitreiking.

De grootste vis dit jaar is gevangen door Ed Odinot, een zeebaars van 43cm. Het puntenklassement wordt verrassend gewonnen door Willem Weeterings ondanks zijn afwezigheid deze dag door een duikvakantie, totaal 23.62 punten 0.2 meer als de nr.2. De koppels worden gewonnen door Jack van Dongen en Christ Sol. De individueel kampioen 2018/2019 is Pascal Beusenberg met 273 cm vis is hij het meest constant dit jaar. Alle prijs winnaars van harte gefeliciteerd namens het (uitgedunde) bestuur van H.S.V. de broekboys.

Tijdens de prijsuitreiking geeft Eddy van Dongen aan volgend jaar terug te keren naar zijn zoetwater visserij en Jean Pierre vd Bergh heeft zelf een boot(je) gekocht dus ook die stopt ermee. Mannen bedankt voor jullie inzet tijdens dit seizoen en veel visplezier met jullie eigen visserij de komende jaren.

Mart en Ton gaven mij al aan dat 2 leden van hun andere visclub volgend seizoen onze gelederen komen versterken en onze vaste opstapper dit seizoen Eric wordt ook lid zodat we komend jaar weer op 20 leden zitten....een gezonde uitgangspositie.

Ik hoop jullie allemaal half september weer te zien op de ms Theo, voor nu allemaal een prettige vakantie een voorspoedig herstel voor onze geblesseerde Willem vd Linden en Gerard vd Stroom.

 

                  Groetjes Christ.