Verslagen Visseizoen

2020/2021

 

25 oktober 2020,

 

Eerste visdag

Om 5 uur loopt de wekker af nadat s ‘nachts de wekker een uur is terug gezet op wintertijd. Eenmaal beneden brood smeren en spullen in de auto met het aas uit de koelkast in de schuur....Zo nog even toiletteren en dan richting Breda om Ed op te halen.

Gaat de huistelefoon ineens, dus boven is nu ook iemand wakker😁,pakt de telefoon en hoort alleen nog tuuuuuuuut. Ik denk dat ik al weet wie er gebeld heeft zo vroeg op zondag om half 6. Ik kom om kwart voor 6 al bij Ed aan, maar hij staat niet buiten. Dan komt hij zonder visuitrusting naar buiten met de mededeling, “zo verslapen” ,ik lach en zeg nee Ed “wintertijd”. Hij dacht dat het zondagnacht pas in ging.😂😂

Spullen in de auto en richting Vlissingen, daar staan pas 2 man op de parkeerplaats, dat is wel heel rustig. Als om half 8  de THEO om de hoek komt varen is iedereen present dus aan boord. Iedereen heeft zelf mondkapjes bij en houd zich aan de anderhalve meter afstand.

Om half negen liggen we op de spijkerplaat, en nog geen minuut later liggen de eerste scharretjes al op dek. Dat is wel heeeeeel snel. Heel de dag komen er vissen aan boord, niet in die snelheid van het begin, maar er komt vis boven.

Uiteindelijk zitten we gemiddeld op 20 vissen de man,  de minste heeft er 7 en de meeste ergens in de 30 stuks. Bij het meten van de vis is het de kampioen van afgelopen seizoen Ed Odinot die ook nu weer goed begint en met een wijting van 33 cm matchwinnaar is.

Ik hoop over 2 weken dat Jac ,Jack, willem en Ed er ook weer bij zullen zijn , en dat Corona geen spelbreker zal zijn in dit nieuwe seizoen. Mannen denk goed na wat je doet in je vrijetijd......maar vissen op een boot met anderhalve meter tussen ruimte is goed te doen, en lekker in de frisse buitenlucht is nog altijd gezond…

Tot 8 november

Groetjes Christ.


 

8 november 2020,

 

Tweede visdag

Na een week met oplopende corona besmettingen was het spannend of we wel zouden mogen gaan vissen. Donderdag kreeg ook Theo groen licht, mits we ons aan de mondkapjes en afstand op de boot zouden houden en zeker geen groepsvorming aan dek. Jac Moelands was ook weer van de partij, dus ik heb ‘s morgens Roman opgehaald en op naar Vlissingen. De boot was er al voor half 8, dus iedereen aan boord, 15 leden en 1 opstapper.

Om half 9 het anker eruit en gelijk al de eerste vis bij Ed Odinot...een wijting. Overal komt veel vis binnen met achterop bij Pascal en Mart met 3 tegelijk. Ook bij ons links en rechts komen ze met 2 en 3 tegelijk boven, vooral Jahmiro laat zijn vader zien hoe dat moet. Maar bij mij?????niet dus, terwijl er vissers zijn die al richting de 40 stuks gaan blijf ik steken op 5!!!!

Theo vindt het nog niet hard genoeg gaan en gaat de boot verleggen, iets dieper naar 12 meter. Terwijl hij bezig is pak ik mijn handdoek en veeg mijn handen schoon, maar ik ruik iets...ja hoor verkeerde doek uit de schuur gepakt, er zit een of ander autopoets middel aan die doek dus weg ermee en handen goed wassen.

Nu ik geen bijzondere geuren meer aan mijn aas smeer, kom ik ook eindelijk los en vang na de middag toch nog meer dan 50 stuks, maar inhalen van de stropers van vandaag die tussen de 80 en 100 stuks eruit takelen gaat niet meer lukken.

Vandaag over heel de boot veel wijting en wat minder schar en nog een paar zeebaarsjes gevangen en vooral veel zon en weinig wind en dat in november. Als de vorst en sneeuw nu eens wegblijven kunnen we een mooie wintervisserij tegemoet zien de komende tijd.

Hopende dat iedereen gezond blijft zien we elkaar weer op zondag 29 november.

 

Groetjes Christ


 

 

29 november 2020,

 

Derde visdag

Vanochtend alleen Eric ophalen in Breda, Roman heeft andere bezigheden vandaag. In Vlissingen bij de kade ligt een binnenvaart schip op onze opstapplaats, dus Theo komt ons halen met de auto om in colonne naar een andere opstapplaats te rijden. We kunnen bijna letterlijk vanuit de auto zo op de boot stappen....ook lekker.

Vandaag met 10 leden en 6 opstappers, door corona is dit het maximum maar daar zijn we inmiddels wel aan gewend. Iedereen zijn plaats gewezen en beneden afgerekend kunnen we om half 9 beginnen met vissen bij de w10 voor Vlissingen, tenminste dat zegt Theo want door de dichte mist kunnen we dat niet zien. Met deze dichte mist met wk3 zal het heel de dag een klein wereldje blijven.

De temperatuur komt vandaag ook niet boven de 5 graden en door die mist wordt alles klam en koud.... bij sommigen ook de vingers, dus handschoenen en mutsen zijn vandaag geen overbodige luxe. En dan de vis...ja die zit er gelukkig volop, iedereen vangt zijn portie wijting en schar vandaag.

De een wat meer dan de ander maar met een gemiddelde van 60 stuks onder de leden en in mindere maten bij de opstappers is iedereen weer dik tevreden vandaag. Jac Moerlands weet vandaag de wedstrijd te winnen met een wijting van 35 cm, wat een mooi formaat is en vol gevreten dus lekker veel vlees. Dat is wel eens anders, want met visjes van een duim dik komt niet veel filet af.

Ed maakte het om 2 uur nog even spannend door zijn evenwicht te verliezen en languit in het gangpad te vallen en zijn zojuist ingegooide hengel overboord in het water te laten vallen. Snel 1 hengel binnen draaien en voorzichtig met het lood zijn hengel terug halen naar de boot. (Hij bleef aan 1 anker van het lood hangen aan 1 van de ogen van de hengel). Ondertussen was Ed al door een paar man overeind geholpen en bleef bij hem gelukkig de schade beperkt tot wat spierpijn.

Als nu de sneeuw en vorst wegblijven kunnen we straks in december ook nog volop genieten van de visvangst met wat meer leden hoop ik. Dit is voor onze competitie ook veel leuker als iedereen er gewoon bij is. Blijf aub allemaal gezond en dan zien we elkaar weer op zondag 20 december.

 

 Groetjes christ.


 

28 februari 2020,

 

Vierde visdag

Eindelijk! Eindelijk, het is zo ver we kunnen weer vissen! Deze week kreeg Theo groen licht van de instanties in Vlissingen dat met inachtneming van anderhalve meter en mondkapjes en geen verkoop van etenswaren we weer konden gaan vissen.

Al om kwart voor 6 (veel te vroeg) stop ik bij Roman voor de deur, wel visspullen op de stoep maar geen Roman??? Spullen in de auto en daar was hij zelf ook dus snel  naar Vlissingen. Verzamelen bij het NS station en in colonne naar de aanleg stijger van de kleine bootjes achter eettent Smoskes. 9 Leden en 6 opstappers vandaag.

Al voor 9 uur liggen we voor de boulevard van Vlissingen bij de w10 boei. Vrijwel direct vis aan boord....kleintjes wijting en schar en dat zou de hele dag mondjesmaat zo blijven. In de loop van de dag veel stroming en dus ook veel apehaar, wier, takken en zelfs een hele boom...en oja ook nog een dode gans(windmolen park?????? ).

Na de middag pakt Jac Moelands een flinke bot van 37cm wat wel de grootste van de dag zal worden verwachten we. Willen Weeterings maakt het nog even spannend maar op de meetlat komt deze bot 4 cm tekort. Iedereen vandaag vis....behalve Pascal Weeterings als opstapper heel de dag zonder vis.....terwijl hij het vissen met de paplepel heeft meegekregen van vaders.

Ik hoop dat we 14 maart weer kunnen gaan en corona geen roet meer in onze mooie hobby komt storten, want na al dat thuis zitten is dit toch wel weer lekker...buiten in het zonnetje in de frisse wind en nog vis vangen ook.

 

Groetjes Christ


 

14 maart 2020,

 

Vijfde visdag

Kunnen we eindelijk weer vissen maar nu lijkt het weer de boel te gaan verpesten! Op donderdag wk 9 aan zee en hoge golven en op zaterdag nog een storm met wk 8 en nog steeds een hoge deining. Op vrijdag krijg ik een telefoontje van Theo met de melding dat het zondag echt een heel stuk beter zou zijn dus toch de spullen maar klaar gezet.

Met 8 leden die afgezegd hadden en geen opstappers hebben we vandaag ruimte te over aan boord. Voor Vlissingen bij de w 10 is geen optie want daar staan de schuimkoppen nog op de flinke deining....dan maar richting spijkerplaat.

Bij Ritthem onder de kant nog voor de sloephaven roept Theo mij in de stuurhut en wijst op de visvinder....die is vergeven van de vis maar wel op bijna 40 meter diepte. Omdat we met maar 9 man zijn en de kentering er net inkomt willen we toch even proberen om misschien een gul te vangen. Op het scherm blijft het vol zitten met vis, maar op dek is daar totaal niets van te merken , zoals de onderlijnen erin gaan zo komen ze na 15 minuten ook weer boven....dus geen azende vis of krab.

Na de kentering nog half uur door gevist maar ook dat haalt niets uit. Theo haalt het anker op en zet koers naar de spijkerplaat in de hoop dat de vis daar wel honger heeft. Om 11.45 vangt Ed Odinot eindelijk de eerste vis van de dag, een bot. Roman Charko volgt snel met een schar en ook ik mag een schar vangen. Achter op de boot bij Gerrit, Sahied en Jahmiro blijft het opvallend stil. Roman vangt een zeebaarsje van 27cm en even daarna Ed ook een baarsje, ook 27 cm.

Tegen 2 uur vang ik zelf mijn 2de vis een super magere wijting maar wel lang 32cm. Erik maakt het nog spannend door een gulletje te vangen maar die komt net 1 cm tekort. Ook Sahied , Pascal en Jac vangen nog vis maar met 9 vissers en 12 visjes is dit nou niet bepaald een dag om een maaltje vis bij elkaar te vissen.

We gaan nu pas over 4 weken omdat de Pasen ertussen zit, maar met het stijgen van de temperatuur zal het tegen die tijd wel wat beter gaan. April is meestal de maand dat de eerste tongen zich weer melden en de wat grotere zeebaars dus daar putten we dan maar moed uit.

Ik wens iedereen een prettige Pasen, blijf gezond en dan zien we elkaar weer op zondag 11 april.

 

Groetjes Christ.