Verslagen Visseizoen

2022/2023

 

5 februari 2023,

 

Eerste visdag

Eindelijk… eindelijk!

 

Na in september door Theo aan de kant te zijn gezet met ons clubke hebben we dan toch eindelijk een andere boot gevonden. Met de “Marie-Louisse” met schipper Ludo Theunis vanuit Neeltje Jans kunnen we eindelijk weer het water op.

 

Al vroeg in de haven om iedereen op te wachten....nou dat viel nog ff tegen ...een paar man in het pikkedonker de weg kwijt, dus terug richting afslag grote weg en in colonne weer terug naar de boot.

Een half uurtje later weg dan gepland maar ach....we waren de enige boot🤔

 

Golven van dik een meter met een catamaran van 12 meter is best heftig. Dus Ludo de keus gelaten en richting Banjaard strand in de luwte van het eiland geankerd. Weinig vis vandaag en klein, de grootste 25 cm. Verder de zee op kon echt niet, wat een golven rolde daar met witte schuimkoppen.

Het moet ook veilig en enigszins leuk blijven. Met zuidwest 5 a 6 en maar 4 graden boven nul best wel fris.

 

Ik hoop dat we 26 februari iets beter weer hebben en dat we de 50 visjes van deze zondag minstens kunnen verdubbelen. Allemaal een prettige carnaval en tot dan.

 

Groetjes Christ


 

16 april 2023,

 

Tweede visdag

Op zondag 16 april was het dan eindelijk weer zo ver; VISSEN!

Op donderdag voor deze datum krijg ik een telefoontje van Ludo de schipper dat het er gunstig uit ziet voor zondag en dat na 2 afmeldingen van de laatste datums door het aanhoudende slechte weer.

 

Op zaterdag aas opgehaald in Zegge bij pro-fish en daar zei Pim al “als t maar doorgaat”…

Zondagochtend Roman en Jac opgehaald in Breda en door naar Neeltje Jans. Bij de boot voelde de wind toch wel anders aan dan de 3 beaufort die voorspeld was. De schipper liet ons de keuze om het toch af te blazen, maar na onderling overleg besloten om toch te vissen.

 

Ludo opperde om dan maar “binnen” te blijven op de Oosterschelde door de toch wel flinke deining buiten op zee. Bij het weg varen komen  er 2 andere bootjes langs die wisten te melden dat de dag ervoor bij Westenschouwen onder de kant toch nog aardig vis was gevangen. Dus omdraaien en mee de sluis in.

 

Tijdens het varen leek het af en toe wel of ik terug in IJsland was, wat een klappen voor op de boot van de golven. Eenmaal in de luwte van het land werden de golven gelukkig minder maar de vis was niet echt thuis. Doordat je weinig of niets te doen hebt kan het gebeuren dat de deining van de boot toch iets of wat te veel wordt voor je maag. Ons jongste lid had hier duidelijk last van, maar na een pilletje en een uurtje liggen op de bank buiten in de frisse lucht ging het gelukkig weer stukken beter met hem. Jahmiro, petje af voor je doorzettingsvermogen.

 

Dan de vangst...tot 13 uur afgaand water en Pascal en Jac profiteerde hier het meeste van door uit een diepte van 20 meter plus de scharretjes die wel honger hadden er uit te vissen terwijl aan de andere kant van de boot 7 meter water stond en geen vis.

 

Om 14 uur draaide dan eindelijk de boot en ook onze kant wist nog een paar visjes te vangen de man. Alles bij elkaar waren er 39 vissen, waarvan Pascal er 19 had.

 

In overleg hebben we besloten dit jaar geen officieel klassement op te maken en geen bekers uit te rijken, dit omdat we maar 3 wedstrijden zullen vissen dit seizoen.

Nu op naar 21 mei de laatste visdag voor 2022/2023....hoop op warmer weer en wat meer vis.

 

Groetjes Christ