Verslagen Visseizoen

2023/2024

 

17 september 2023,

 

Eerste visdag

Daar gaan we weer!

 

Na een totaal verloren vorig seizoen dan nu eindelijk de nieuwe start. Donderdag nog telefoon contact gehad met Ludo...met de mededeling...breng wel steekzagers mee. Had natuurlijk deze al besteld bij Pro-Fish en stonden zaterdag middag dus ook klaar.

 

Zondag om half 8 iedereen aanwezig op Neeltje Jans, dus snel de “Marie Louisse” met schipper Ludo de sluis in. Eenmaal buiten vol gas de Noordzee op richting Domburg/Westkapelle maar wel een eindje uit de kust. Volgens het weerbericht zou het rustiger moeten worden met de golfslag, maar nadat Ludo koffie had gezet en de eerste 2 bekertjes over de kajuitvloer gingen toch nog een keer de weersvoorspelling gekeken. Ja dat was nu even anders dan 2 uur daarvoor, dus anker eruit hengels binnen en onderweg naar stek 2 bij het Banjaard strand.

 

Daar kwam wat vis uit in de vorm van bot, kleine wijting en haaitjes. Na de middag werd het steeds rustiger qua vis, dus overleg met Ludo...anker eruit hengels binnen en op naar stek 3 in de monding van Neeltje Jans. Hier zit alleen haai, zei de schipper. En dat klopte aardig op wat mini steenbolkjes na dan. Leuk om te zien dat leden die nog nooit haai hadden gevangen nu ineens bloedfanatiek aan de gang gingen met de steekzagers en de meegebrachte garnalen van de schipper.

 

Dit bracht uiteindelijk 27 haai(tjes) aan boord in de lengte van 26 tot 91 cm.

Dan nog 12 botten, de nodige wijtinkjes en steenbolkjes. We zijn het seizoen wel eens slechter gestart.

 

Nu 4 weken wachten tot de volgende visdag met dan de schar en wijting op de menu kaart.

 

 Groetjes Christ.


 

28 januari 2024,

 

Tweede visdag

 

Eindelijk...eindelijk.. eindelijk we kunnen weer eens vissen.

 

Na 4 maanden waarin het in de week-end dat we de boot geboekt hadden of stormde of hoge golven roet in het vissers eten gooide, konden we nu eindelijk bij  Ludo aan boord. Met maar 6 leden van de 10 en met 3 opstappers aangevuld door Ludo toch een mooie boot bezetting.

 

Door de kou en sneeuw van de laatste 2 weken waren de verwachtingen niet hoog, maar wie niet waagt die niet wint. Voor anker voor het Banjaard strand waar de dag er voor wat visjes uitkwamen volgens Ludo. Jac begon zeer scherp en had na 5x indraaien al 10 scharren en hij zou de hele dag in aantallen niet meer ingehaald worden. Voor de tijd van het jaar was de visserij gewoon goed.

 

Iedereen zat boven de 25 stuks schar en kleine wijting met als uitschieter Jac met 50 stuks waaronder 1 bot van 30 die op het einde van de dag de grootste vis bleek te zijn. Ik hoop de 18de februari dat er wat meer leden mee gaan en dat er door het zachte weer nog volop vis zit.

 

Ik wens iedereen een prettige en vooral leuke carnaval en tot de 18de.

 

Groetjes Christ.


 

10 maart 2024,

 

derde visdag

Na weer wat afgelastingen door het weer, ging het nu eindelijk wel door. Om 6 uur Eric opgehaald in Breda en daarna naar Neeltje Jans.

 

Met 7 man aan boord bij Ludo op zijn “Marie Louisse”. Hij had zaterdag met een andere groep gevist en wist ons te vertellen dat we in wat dieper water moesten zijn . Eerst een stukje naar “buiten” voor Domburg maar na 1,5 uur, slechts 8 scharretjes over heel de boot én een toenemende wind, stroming en golven besloten om wat dichterbij de kering een “kuil” op te zoeken.

 

Deze kuil pakte qua grote van de vis goed uit maar qua aantallen bleef het sprokkelen. Nu vissen de meeste van ons al 45 jaar of langer dus weten we dat maart nou niet echt uitnodigt om de diepvriezer te vullen. Door wat scherper te vissen en bij het minste stootje te reageren kwam er toch wat vis uit....tenminste bij 6 man.  Onze benjamin Jahmiro liet het vandaag wat afweten en wist de dag af te sluiten met geen enkele vis. Maar onze jongeman blijft met een big smile op zijn gezicht door vissen. Ach volgende keer kan het alleen maar beter gaan.

 

Uiteindelijk zelf op 10 stuks uit gekomen en de meeste van ons op 5 a 6 stuks. 2 botjes bij Jac en Ed en bij de laatste indraai van Sahied nog een tong en de rest was allemaal schar. In totaal met heel de boot amper 40 vis(jes) kunnen vangen.

 

Over 4 weken op zondag 12 april zal het vanzelf wel wat beter gaan en als de temperatuur gaat stijgen en de regen plaats maakt voor zonneschijn misschien ook al weer de eerste haaien van 2024.

 

 Gr. Christ.