11e Visdag seizoen 2018-2019, zondag 19 mei

Om even na 6 uur sta ik bij René op de stoep in Breda die, heel verstandig, zijn vispak jas bij zich heeft. De weersverwachting voor Vlissingen vandaag; mist miezerregen en oplopende wind van kracht 3 naar 5. Die combinatie van wind en regen is nooit prettig op open water.

Om iets na half 8 gaan we aan boord bij Theo met visspullen, 18 dozen bonbons en een doos bekers voor de prijsuitreiking ‘s middags. Om half 9 de onderlijnen te water en meteen komt de eerste vis bij Sahied boven, een schar, gevolgd door Roman en Jac .

Vandaag een wisselvallig visaanbod, een half uur overal vis, wijting schar bot zeebaars en dan weer een half uur bijna niets. Toch zijn er vissers bij die tijdens die dipjes toch blijven vangen en dan ook nog met 3 tegelijk, zoals Eddy, Cees en Ton.

Om 2 uur stopt voor ons het seizoen zodat Jac en ik de balans van dit seizoen op kunnen gaan maken benedendeks en dat is met regen en wind niet echt erg. Om half 3 is bijna iedereen gestopt, of is vis aan het schoonmaken zodat we kunnen beginnen met de prijsuitreiking.

De grootste vis dit jaar is gevangen door Ed Odinot, een zeebaars van 43cm. Het puntenklassement wordt verrassend gewonnen door Willem Weeterings ondanks zijn afwezigheid deze dag door een duikvakantie, totaal 23.62 punten 0.2 meer als de nr.2. De koppels worden gewonnen door Jack van Dongen en Christ Sol. De individueel kampioen 2018/2019 is Pascal Beusenberg met 273 cm vis is hij het meest constant dit jaar. Alle prijs winnaars van harte gefeliciteerd namens het (uitgedunde) bestuur van H.S.V. de broekboys.

Tijdens de prijsuitreiking geeft Eddy van Dongen aan volgend jaar terug te keren naar zijn zoetwater visserij en Jean Pierre vd Bergh heeft zelf een boot(je) gekocht dus ook die stopt ermee. Mannen bedankt voor jullie inzet tijdens dit seizoen en veel visplezier met jullie eigen visserij de komende jaren.

Mart en Ton gaven mij al aan dat 2 leden van hun andere visclub volgend seizoen onze gelederen komen versterken en onze vaste opstapper dit seizoen Eric wordt ook lid zodat we komend jaar weer op 20 leden zitten....een gezonde uitgangspositie.

Ik hoop jullie allemaal half september weer te zien op de ms Theo, voor nu allemaal een prettige vakantie een voorspoedig herstel voor onze geblesseerde Willem vd Linden en Gerard vd Stroom.

Tot het volgende seizoen 2019-2020.

Groeten, Christ

E-mail Ren