8e Visdag seizoen 2017-2018, zondag 18 februari

Deze wedstrijddag worden we geconfronteerd met een absoluut dieptepunt v.w.b. deelname van visclubleden aan de wedstrijddag. Natuurlijk heeft iedereen die er niet was een excuus om er niet te zijn: er zullen altijd zieken zijn die bijvoorbeeld anderen niet ook ziek willen maken of zieken die gewoon door hun ziekte gehandicapt zijn en op een schommelend schip de ziekte alleen kunnen verergeren. Ook zullen er best mensen zijn die naar afspraken moeten waar ze niet onderuit kunnen. Maar er zijn er wellicht ook leden bij die hun afspraken beter hadden kunnen plannen. Probleem ligt o.a. bij de kosten van de boot. Dat is een vast bedrag en als er maar 11 man komen vissen betalen slechts die 11 man en moet de club er geld uit de pot bijleggen. Denk daar a.u.b. aan in de toekomst.

Prima visweer en volop ruimte om de lijnen gespreid uit te werpen voor een maximaal rendement. Theo bracht ons vandaag naar de “Geul van de Walvischstaart”. Nooit van gehoord? Niet erg, ik ook niet maar nu hoe hij is ontstaan. Ooit vormden de Nollenplaat, de Walvischstaart en de Vlakte van de Raan één grote zandbank. Dwars door deze bank is inmiddels een geul gesleten en die heet de “Geul van de Walvischstaart.

Het eerste uur een stevige stroom die voldoende vis moest kunnen opleveren. De eerste vis werd al heel snel gevangen door Jac, geen wijting maar een schar. Een zelfde vissoort nog geen drie minuten later eveneens aan bakboordzijde bij Gerard. Om tien uur de eerste telling en die leverde 49 vissen op. Nou niet echt om zogezegd: “over naar huis te schrijven”. Om elf uur hadden we 22 vissen meer en om twaalf uur was het totaal opgelopen naar 128. Vanaf nu zijn we door de tragere ebstroom en moet de stroom ook weer meer vis gaan opleveren.

De resultaten vallen dan toch weer een beetje tegen en Theo besluit de boot wat te verleggen. Om twee uur zitten we al weer op 179 vissen waaronder veel schar en in mindere mate wijting. Daarnaast scoort Bart een vette dikke puitaal waar je helemaal niets aan hebt en vangt Ed een leuke maar te kleine zeebaars. Mag overigens ook niet worden meegenomen en dus terug naar het element water. Om drie uur zitten we qua vangsten net over de 200 exemplaren. Dus geen grandioze visvangst deze keer maar iedereen wel een behoorlijk portie voor de komende week.Groetjes van René en wens jullie allemaal fijne dagen en verwacht van jullie een reuze opkomst op 11 maart in hetzelfde zilte water van vandaag.

E-mail Ren