Welkom op de webpagina van HSV de Broekboys

12e Visdag seizoen 2017-2018, zondag 13 mei

Dertien clubleden stonden deze ochtend te trappelen van ongeduld om hun bijdrage te leveren aan de afsluiting van het visseizoen van de Broekboys. Er was nog redelijk wat mogelijk om de posities in de klassementen te verbeteren. Daar is zelfvertrouwen voor nodig en vis-capaciteiten. Maar je moet ook wel komen vissen, vooral als je er afspraken over hebt gemaakt!

De Theo was er op tijd en nadat we aan boord waren hoorden we de motoren al snel aanzwellen en was de simpele conclusie: “we zijn onderweg”. Het eerste visje ( een wijting) werd vandaag om 08:45 uur verschalkt door Henk zowat tegelijkertijd met Jac. Henk deed datzelfde echter 7 minuten later nog een keer. However, René liet zich niet kisten en ving ook een wijting maar wel een van 37 cm. Wat uiteindelijk aan het eind van de dag 9 punten zou opleveren. Rond de klok van twaalf waren er 118 vissen aan boord.

Ook al ging het vissen, zoals aangegeven, redelijk voortvarend, veel lol konden we niet beleven aan het weer dat ons werd voorgeschoteld. Tot ongeveer 12 uur een druilerige regen. In de namiddag werd er natuurlijk nog veel meer vis gevangen maar het fanatisme was niet echt meer te bespeuren. De gedachten lagen waarschijnlijk al bij de prijsuitreiking. Om 14:00 uur ging het bestuur in conclaaf en werden de seizoen klassementen opgemaakt. Daarna werden de deelnemers uitgenodigd om gezamenlijk de resultaten aan te horen.

De resultaten: Het cm-klassement werd overtuigend vanaf dag één geleid door Henk v Houdt. Aan het einde van de rit heeft Henk uiteindelijk 305 cm vis gevangen. Tweede werd René die gemiddeld op elke wedstrijddag 1 cm vis moest toegeven aan Henk. Derde plaats voor Gerrit die dit jaar eindelijk heeft laten zien dat rekening met hem gehouden diende te worden. Hij gaf over het gehele seizoen 10 millimeter vis toe op René.

Gerrit bleek ook de meest constante puntenverzamelaar dit seizoen en werd daarmee winnaar van het puntenklassement. Hij sprokkelde in totaal 38,98 punten bij elkaar in 10 van de 12 wedstrijddagen maar won geen enkele dag. Evenals René (2e in het klassement) maar die won ook twee wedstrijden net als overigens Christian en Gerard.

Voor het koppelklassement zijn natuurlijk ook de persoonlijke resultaten van de combattanten van belang. Alleen geldt hier dat het lot de koppels vormt. René en Ed, beiden niet onverdienstelijk in het persoonlijke klassement, vingen samen 698 cm vis en werden daarmee koppelkampioen. Ze bleven de nummers twee, JP en Christian 31 cm vóór over 12 wedstrijddagen. Minimaal! De nummers drie bij deze discipline Gerrit en Bart bleven 55 cm achter op de winnaars.

Het seizoen zit er op, het waren over het algemeen prima visdagen, we zijn prima door Theo afgezet op de visgronden waar over het algemeen redelijk wat vis de halen bleek. Beneden het dek blonk Zara uit in haar taak, om de mannen te voorzien van een natje en een droogje (is een spiegelei nu een natje of een droogje?). Iedereen bedankt voor de fijne dagen, op naar het nieuwe seizoen.Groetjes en tot 11 september!
René

E-mail Ren