9e Visdag seizoen 2018-2019, zondag 7 april

Vanmorgen opgestaan met de gedachte dat het nu wel weer heel lang geleden was dat we zijn gaan vissen met ons clubje. Door het weer van deze winter missen we nu al 3 wedstrijden, een absoluut record in de clubhistorie. Rene was er vandaag niet bij en Roman ging met zijn neef mee richting Vlissingen, dus heb ik Jan de Bom opgehaald om zo samen richting Vlissingen te rijden.

Op de parkeerplaats stonden de eerste visser al te wachten en een kwartiertje later stonden er 19 mannen een beetje ongeduldig de haven in te staren om een glimp op te vangen van de ms. Theo. Toen Theo de boot had aangelegd kwam iedereen snel aan boord. Rap de spullen klaarzetten om dan beneden af te rekenen en een kopje koffie of iets sterkers te nuttigen.

Bij het verlaten van de sluis zag de Westerschelde er wel heel klein uit door de laaghangende mistbanken en een miezer regenbuitje, maar dit zou gelukkig maar eventjes aan houden en verdreven worden door de ZON. Om 9 uur had iedereen zijn onderlijnen in het water liggen en werd door Willem vd Linden de eerste vis naar boven gedraaid, een wijting. Er kwamen nu overal vissen op het dek, schar en wijting.

Theo stelde voor om iets dieper te gaan vissen, maar bij het binnen draaien van de hengels pakte Pascal Beusenberg een mooie zeebaars van 40cm en hier en daar wat flinke botten en scharren, blijven liggen dus. Ook Willem Weeterings pakte een zeebaars en Roman Charko een schol(letje).

Nadat we op iets dieper water gingen liggen viel bij sommige de beet weg en bij anderen juist net iets meer vis. Willem vd linden had er vandaag duidelijk zin in na een periode van rugklachten leek het wel of hij die gemiste visdagen juist vandaag in een keer wilde inhalen.(diepvriezer leeg zeker).

Met een zonovergoten middag en gemiddeld 20 vissen de man mochten we vandaag zeker niet klagen, de eerste week april is wel eens slechter geweest. Met nog 2 wedstrijddagen te gaan is er nog niets beslist en blijft het spannend in onze competitie voor 2018/2019.

Nu op naar 28 april met misschien wel haai, paling, grove zeebaars en flinke tongen. Je moet toch een beetje blijven dromen, nietwaar?

Met een verbrande kop van de zon zeg ik tot de volgende keer.

Groeten, Christ

E-mail Ren