1e Visdag seizoen 2023-2024, zondag 17 september

Daar gaan we weer!

Na een totaal verloren vorig seizoen dan nu eindelijk de nieuwe start. Donderdag nog telefoon contact gehad met Ludo...met de mededeling...breng wel steekzagers mee. Had natuurlijk deze al besteld bij Pro-Fish en stonden zaterdag middag dus ook klaar.

Zondag om half 8 iedereen aanwezig op Neeltje Jans, dus snel de “Marie Louisse” met schipper Ludo de sluis in. Eenmaal buiten vol gas de Noordzee op richting Domburg/Westkapelle maar wel een eindje uit de kust. Volgens het weerbericht zou het rustiger moeten worden met de golfslag, maar nadat Ludo koffie had gezet en de eerste 2 bekertjes over de kajuitvloer gingen toch nog een keer de weersvoorspelling gekeken. Ja dat was nu even anders dan 2 uur daarvoor, dus anker eruit hengels binnen en onderweg naar stek 2 bij het Banjaard strand.

Daar kwam wat vis uit in de vorm van bot, kleine wijting en haaitjes. Na de middag werd het steeds rustiger qua vis, dus overleg met Ludo...anker eruit hengels binnen en op naar stek 3 in de monding van Neeltje Jans. Hier zit alleen haai, zei de schipper. En dat klopte aardig op wat mini steenbolkjes na dan. Leuk om te zien dat leden die nog nooit haai hadden gevangen nu ineens bloedfanatiek aan de gang gingen met de steekzagers en de meegebrachte garnalen van de schipper.

Dit bracht uiteindelijk 27 haai(tjes) aan boord in de lengte van 26 tot 91 cm. Dan nog 12 botten, de nodige wijtinkjes en steenbolkjes. We zijn het seizoen wel eens slechter gestart.

Nu 4 weken wachten tot de volgende visdag met dan de schar en wijting op de menu kaart.

Groetjes Christ.

E-mail Christ