7e Visdag seizoen 2019-2020, zondag 8 maart

Eindelijk na 7(!) weken niet vissen was het dan vandaag eindelijk weer VISweer. In de loop van de week voorafgaand aan deze ingelaste visdag(inhaal dag van een verwaaide december dag) kwamen er toch wat afmeldingen binnen. Door rugklachten,griep(geen corona)familie uitjes en omdat het voor sommigen toch nog te hard waaide en dus veel golfslag, gingen we deze zondag met maar 8 man de schelde op, wat een absoluut dieptepunt in de club geschiedenis is.

Theo kwam om 10 VOOR half 8 al aanvaren, zonder loopplank dus ff helpen met opstappen bij iedereen. De sluis in, ik beneden afrekenen met iedereen en eenmaal door de sluis spullen aan dek goed vastzetten want er stonden een partij golven en wind gewoon niet normaal.

Theo verzekerde ons dat aan de overkant bij Breskens alles wel mee zou vallen, maar daar waren we nog lang niet...hahaha leek een klein beetje op ijsland, kijk maar eens op Facebook bij Christ Sol staat een filmpje. Eenmaal voor anker was het heel goed te doen en dat zou alleen maar beter worden. Maar dat water?????of was het nou erwtensoep, wat je noemt dik water.

Eerste uur.....geen vis...tweede uur 1 bot bij Pascal en 1 bot bij Jahmiro de zoon van Sahied.....derde uur Roman een zeebaarsje en Gerrit een mini wijting. Vierde uur een verkasje richting strand, maar dat pakte verkeerd uit door een gierende stroming en dus ook veel apenhaar gras en takken in de lijnen. Ophalen....anker er weer uit en terug naar de eerdere stek, daar zat misschien niet veel maar er was wel te vissen.

Nadat iedereen wat had gegeten en gedronken konden we weer aan de gang. Gerrit pakte weer een mini wijting en ook Jahmiro pakte zo'n kleintje mee ,waardoor hij zijn vader alweer zou verslaan vandaag. Roman pakt een bot en Ed krijgt een behoorlijke tik op zijn hengel, iedereen vol spanning kijken wat er boven komt en wat denk je de eerste mooie TONG van dit jaar komt aan boord.

Na een paar miezer buitjes plus wind beginnen er een paar mannen te vragen er maar mee te stoppen voor vandaag, maar in ons regelement staat toch echt dat de wedstrijd tot 3 uur duurt, dus nog ff doorbijten. Om 7 minuten voor 3 begint ineens 1 van mijn hengels te bibberen???? Zou het dan toch nog....en ja hoor een scharretje heeft op de tast met blindegeleide stok mijn piertje gevonden en ingeslikt.

Voor Willen W en Sahied zal dit een dag zijn om snel te vergeten, heel de dag zonder vis is niet wat we van hen gewend zijn, maar onder deze omstandigheden kan het dus ook op de Westerschelde een keer gebeuren. Ed met zijn tong van 33cm en Pascal met een bot van 32cm springen er vandaag kwa cm uit...

Ik hoop dat er de komende weken weer wat rust in het weer komt zodat we straks op 5 april met wel een volle boot weer iets meer vis mogen binnen halen. Zeker ook voor Theo die hier niet vrolijk van wordt als je bijna niets te eten mee naar huis kan nemen.

Groetjes Christ

E-mail Ren