2e Visdag seizoen 2019-2020, zondag 6 oktober

Vanochtend op tijd de auto in want de A58 is afgesloten. In Breda Roman en Eric ophalen en via A17 richting Vlissingen. Om 7.15 uur op de parkeerplaats is iedereen al aanwezig, alleen de boot nog niet dus ff wachten nog....tis gelukkig droog.

Om 9 uur het anker uit en vissen maar. Om 5 over 9 heeft Roman al een doublet scharren achter op de boot gevolgd door Frans met een botje voor op de boot...we zijn los. Af en toe trekken er pittige buien met veel wind en regen over de boot, maar de vis laat zich maar mondjesmaat zien, en dan hoofdzakelijk schar. Soms komen er hier en daar SCHOLLETJES, zeebaarsjes en botjes uit met een paar wijtinkjes.

Na het middaguur ineens gegil vanachter op de boot....SCHEPNET....SCHEPNET,..met gevaar voor eigen leven hangt Theo buitenboord om een baars van 47cm te scheppen aan een haakje 6 van Cees v Oers, een beste dus en lekker dik.

Een half uur later begint ondergetekende ineens om een schepnet te gillen, koppelmaat Ed heeft iets aan de lijn wat heel erg tegen stribbelt, vol verbazing van iedereen komt er een dikke zeepaling tevoorschijn van 73cm. Dit zou weleens de grootste van seizoen 2019/2020 kunnen gaan worden voor Ed.

Als het getijde eruit valt en de boot begint te draaien valt eindelijk de wind weg, maar dit was dus duidelijk de bekende stilte voor de storm. Binnen een half uur draait de wind naar west 7 en met beginnend afgaand tij dus GOLVEN van 1,5meter plus, dus inpakken en wegwezen om 3 uur.

Met 6 scharterbootjes en de ms.Theo de grote sluis in. Het geduldig wachten tot de 6 bootjes leeg zijn duurt wel heel erg lang omdat er een Duits werkschip de halve kade in beslag heeft genomen door er af te meren.

Nu voldaan terug in het warme Brabant en het vispak op zolder aan de waslijn om te drogen zal ik komende periode wat herstel werkzaamheden aan mijn onderlijnen map hebben om dan vol goede moet er 27 oktober weer te staan.

P.s. nog even mijn petje af voor onze opstapper vandaag die met behoorlijk lichamelijk ongemak de hele dag in weer en wind zijn best heeft gedaan wat schar te vangen voor het thuis front.

Groeten, Christ

E-mail Ren