5e Visdag seizoen 2019-2020, zondag 29 december

Eindelijk na dat er 3 weken terug niet gevist kon worden mochten we dan weer. In Vlissingen op de kade ‘s morgens was de temperatuur kort bij het vriespunt, maar gezien het groot aantal mensen aanwezig, ook voor de andere bootjes, hield dit niemand thuis.

Maar al die vissers weten natuurlijk ook dat dit juist de tijd is om thuis de vriezer nog eens te vullen voordat de vorst of sneeuw de garnalen naar dieper water dwingt, waar de vis, schar en wijting, dan weer achteraan trekt.

Theo legt de boot vast aan de kade en ik zie geen loopplank?? Aan boord blijkt dat in 1 week tijd 2 loopplanken van boord zijn verdwenen. Met een paar man Ed aan boord geholpen en natuurlijk de rest ook. Om 9 uur liggen we voor de boulevard van Vlissingen op ongeveer 9 meter water.

Theo had al gezegd dat het moest komen van de eerste uren, omdat na de middag eerst de stroming eruit zou gaan en daarna een zeer pittige vloedstroom op zou zetten. Dus maar meteen flink azen en om de 5 minuten opdraaien, vis eraf, azen, ingooien, de andere hengel in dezelfde volgorde afhandelen. Dit resulteerde bij mij na een klein uurtje in een 20 tal vissen. Bij iedereen aan boord kwam er goed vis uit, allemaal schar en wijting.

De wind, die koud aanvoelde, zorgde ervoor dat er benedendeks ook wat op temperatuur "gevist" werd, maar omdat Szara thuis met een zere rug plat op bed lag was het vandaag Theo zelf die een soort ren je rot moest spelen. Boven in de stuurhut uitkijken wat er zoal aan boten en dus golven voorbij kwam en beneden zorgen voor de inwendige mens van ons vissers.

Na half 2 gaat de stroming voor sommigen toch behoorlijk roet in het eten gooien. Aan de lange zijkant van de boot is zelfs met 300 gram lood de bodem bijna niet meer te houden. Ik heb vandaag geluk, ik sta links voorop en met 230 gram klapankerlood en een meter of 40 a50 voor de boot uitgooien (uptide dus)kan ik mijn onderlijnen mooi onder de top van mijn hengels vissen.

Tegen 3 uur hebben we met z'n allen toch zeker over de 1000 vissen aan boord gehad waar dan ook weer de helft terug gestuurd is om verder te groeien. Pascal pakt vandaag de grootste wijting aan boord van 35cm. Bijna iedereen zit vandaag rond de 30 cm, sommige er net onder andere er net boven.

Bij deze wens ik iedereen een gezond en vooral een visrijk 2020 toe en hoop jullie allemaal op 19 januari weer te zien op de ms.THEO.

Groetjes Christ

E-mail Ren