8e Visdag seizoen 2021-2022, zondag 3 april

Zondagmorgen, na wat storm en sneeuwval op vrijdag, vol goede moed met Roman en Erik op weg naar Vlissingen. Aan de kade aangekomen bijna geen wind en een zonnetje dus dat beloofde veel goeds. Om half 9 aan de gang bij de w10 voor de boulevard van Vlissingen.

Regelmatig komen er vissen aan boord vooral schar en nog een enkele wijting. Over heel de boot wordt vis gevangen van verschillende grootte. Jimmy gaat met een flinke schar vandaag goed meedoen en achterop pakt Pascal een wijting van 35 cm. Om half 1 pak ik zelf een flinke bot...ook 35cm, maar als ik even benedendeks koffie drink, pakt Willem een zeebaars van 36 cm waarmee hij vandaag spekkoper zal zijn.

We hebben vandaag 2 opstappers. Het neefje van Sahied en Jahmiro en Pascal Weeterings en ook zij pakken hun vissen mee, dat is mooi om te zien. Na het keren van het getijden trekt de wind aan en wordt het steeds bewolkter en de stroming steeds feller waardoor er aan de zijkanten van de boot haast niet meer contact met de bodem gemaakt kan worden. Lukt dit wel dan komt er ook vis uit.

Uiteindelijk zit toch iedereen tussen de 20 en 40 stuks vis en dat is voor deze tijd van het jaar helemaal niet verkeerd. Als nu de temperatuur gaat stijgen kunnen we op de LAATSTE visdag op 24 april nog een mooie afsluiting van dit seizoen gaan beleven.

Door vakanties van meerdere leden is er besloten om de laatste datum van 15 mei te laten vervallen dus zal alles beslist gaan worden op 24 april en aangezien er bij alle standenlijsten alles nog niet beslist is gaat dit nog spannend worden.

Groetjes Christ.

E-mail Ren