4e Visdag seizoen 2019-2020, zondag 17 november

Vanochtend lekker een uurtje langer kunnen blijven liggen, want de wintertijd is vannacht ingegaan. Toch met een raar gevoel mijn auto in geladen, want na 22 jaar zal dit de eerste visdag worden zonder ons aller René Vos die door zijn gemoedstoestand waarvan we allemaal van op de hoogte waren, deze week heeft besloten om het wedstrijd vissen te laten voor wat het is.

Deze morgen om 5.45 uur nog even windguru en weeronline geopend, en met een glimlach op weg naar Breda om Roman op te halen. Die staat buiten al klaar met zijn spullen, maar ziet een beetje pips. Ziek, vraag ik nog? Met een bleek glimlachje antwoord hij dat misschien 1 pilsje van gisteravond had moeten laten staan! Hahaha, ik ken dat gevoel, toch zeker in het weekend van de 11de van de 11de.

Op weg naar Vlissingen begint hij toch weer wat frisser uit zijn ogen te kijken en krijgt al weer praat genoeg. "gelukkig". Vandaag op pad met maar 11 leden, dit komt doordat de nieuwe leden vandaag afscheid nemen van hun oude clubje op de Oosterschelde en dat scheelt toch 5 man, plus nog wat werkende leden en ja dan is er plaats voor "opstappers".

Sahied had dit goed begrepen en bracht 4 man mee, die buiten hun visspullen ook nog een tas met etenswaar bij zich hadden, maar wat wil je ook met Surinaamse en Antilliaanse achtergrond. Altijd een feestje bouwen dat was volgens mij hun motto, en daar slaagde ze deze dag zeker in. Och er brak eens een hengel maar dat was ook al ingecalculeerd, gewoon molen eraf, nieuwe hengel, molen erop en weer DOOOOOOR.

ED Odinot kwam wat moeizaam aan boord met wandelstok en al, en de boodschap van zijn arts die hem een weekje eerder had geopereerd toch vooral NIET te gaan vissen😂😂. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan zeggen we dan maar.

Na het afrekenen benedendeks lag de boot al voor anker voor de boulevard van Vlissingen. Ik moest alles nog in gereedheid brengen, tot mijn verbazing een kapot oog op een van mijn hengels, dan maar de reserve gepakt. Ondertussen vlogen de wijtingen mij ongeveer rond de oren. Wat ging iedereen snel zeg, niet bij te houden wie er als eerste bij was, want ze kwamen met bosjes tegelijk doubletten en tripletten waren meer regel dan uitzondering.

Nu begon ik toch wel wat zenuwachtig te worden, hoe lang duurt dit en snel mijn eerste hengel te water en snel nr.2 erbij. Gelukkig voor iedereen was het vandaag een prettige stroming, geen wind en geen golven, op wat boeggolven van voorbij varende schepen na dan.

De groep "Sahied" werd steeds luidruchtiger en de emmers daar steeds voller, wat natuurlijk ook de bedoeling is als je dan eens mee gaat, ze dachten zelfs even vandaag de pot voor de grootste vis mee naar huis te nemen ,maar daar stak natuurlijk Sahied zelf een stokje voor, door een bot van 39cm te vangen.

Achterop de boot kwamen ook mooie wijtingen en scharren uit, maar die 39cm zou vandaag echt genoeg zijn voor de overwinning. Vandaag een paar scholletjes gezien, wat scholenbaarsjes, een paar botten , veel scharren en heeeeeeel veeeeeel wijting. Aan het eind van de dag ongeveer 1000 (duizend!) vissen aan boord gezien, en natuurlijk bijna de helft terug naar beneden gestuurd om opa of oma te sturen.

Volgende keer, als de vorst en sneeuw weg blijft, kunnen we misschien nog een keer profiteren van deze geweldige aantallen. En ja ,het groepje "Sahied" dacht dat dit ALTIJD zo was, maar de andere opstappers Rene en Kees konden uit eigen ervaring melden dat dit toch wel uitzonderlijk was. Volgende keer met hopelijk iedereen van de broekboys er weer bij gaan we proberen om dit te overtreffen.

Tot 8 december en geniet ze van sinterklaas met zijn ZWARTE pieten.

Groetjes Christ

E-mail Ren